Aquesta setmana, el dia 24, és la festa de Sant Joan, que coincideix amb la celebració del solstici d'estiu (que enguany ha set el dissabte dia 20). La festa s’inicia la vigília del dia 24 , la nit del 23, fent foguerons de foc, el foc purificador. La tradició diu que s’han d’encendre nou foguerons,
encara que a vegades eren set o tres. La gent salta i balla al voltant d'aquests foguerons.
A punt d’alba del dia de Sant Joan, segons la llegenda, neix davall el pont Vell de Santa Eulària, una herba màgica que desapareix a l’instant; el que té la sort d’arrancar-ne un tanyet, posar-lo dins una botella negra i tapar-la abans que desaparegui, tendrà un fameliar.
A punt d’alba del dia de Sant Joan, segons la llegenda, neix davall el pont Vell de Santa Eulària, una herba màgica que desapareix a l’instant; el que té la sort d’arrancar-ne un tanyet, posar-lo dins una botella negra i tapar-la abans que desaparegui, tendrà un fameliar.
Pels voltants d’aquesta
festivitat es van a buscar les herbes aromàtiques. És el moment en què
tenen més força i mantenen totes les seues virtuts curatives o remeieres; es
recullen romaní, fonoll, frígola, orenga, camamil·la... Abans algun manat d’aquestes
herbes, i també de ruda, es tirava dins dels corrals per fer arribar els seus fums saludables també als animals.
Diuen que a Eivissa, el dia de Sant Joan, en
sortir el sol , les oliveres giren les fulles cap a ell per saludar-lo.
En aquesta època es mengen els macarrons de Sant Joan.
Grau de dificultat: mitjà.
Temps de preparació: 45 mn
Ingredients:
- 300 g de macarrons de Sant Joan(cintes curtes, planes i ondulades)
- 1/2 l d'aigua
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1/2 l de llet
- formatge ratllat
- la pell d'un llimó
- canyella en pols
- canyella en rama
-400 g de sucre
Preparació:
Posau al foc una olla amb l'aigua.
Bulliu els macarrons amb l'oli, la pell del llimó i la canyella en rama, durant 15 mn.
Afegiu-hi la llet i el sucre quan els macarrons hagin absorbit tota l'aigua.
Manteniu la canyella i la pell del llimó dins de l'olla.
Deixau-ho bullir uns 15 mn més, a foc lent.
Colau els macarrons quan hagin absorbit la llet.
Anau col·locant els macarrons en capes, en una font.
Espolsimau, alternativament, amb sucre i canyella.
Finalment, hi podeu afegir la llet que hagi sobrat, sempre que els macarrons no quedin massa clars.
Espolsimau la capa superior de macarrons amb sucre, canyella i formatge eivissenc ratllat.
Serviu-ho fred. Deixau-ho refredar almenys unes 2 hores.
Abans de fer-la, pots veure les característiques d'un text instructiu i alguns exemples aquí.
I també repassar l'ús de l'imperatiu aquí i aquí.
Assumpte del missatge: Activitat 6
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada